Član KRK The One
0

Edin Branković ambasador prvih zimskih OI za mlade

Sarajevo-x.com
Edin Branković
Edin Branković
Edin Branković, član klizačko rolerskog kluba KRK The One, najbolji brzoklizač u regionu, finalist svjetskog kupa u Dresdenu 2011., je ambasador prvih zimskih olimpijskih igara za mlade u Innsbrucku.

Ovu funkciju Edin će obavljati zajedno sa još 32 mladih ambasadora iz svijeta uz Lindsay Vonn i Benjamin Reicha. Mladi ambasadori su aktivni sportaši, osvajači olimpijskih medalja, treneri i drugi. Glavni zadatak mladog ambasadora je širenje svijesti o olimpizmu, etici i moralu među mladima. Edina je za ovu funkciju izabrao OK BiH pod pokroviteljstvom MOK-a.

Generalni sekretar OK BiH, Said Fazlagić, vođa misije tima Bosne i Hercegovine za YOG Innsbruck 2012 i Edin Branković učestvuju na seminaru (1-5. septembar) vezanom za aktivnosti prije kao i tokom Olimpijskih igara koje su u periodu 13-22. januara 2012. godine. Na Igrama će nastupiti preko 60 zemalja iz svijeta.

Međunarodni Olimpijski komitet je započeo tradiciju sa prvim ljetnim Igrama u Singapuru 2010. na kojima su ambasadori igara bili i Usain Bolt, Michael Phelps, Yelena Insibayeva.