Sarajevo Fight Night 2
0

Dževad Poturak: "Potući ću se onako bosanski"

Sarajevo-x.com
U prostrorijama BBI centra održana je pres-konferencija povodom spektakla pod nazivom "Sarajevo Fight Night 2". Naime, K-1 borci će se sutra boriti u KSC Skenderija (dvorana Mirza Delibašić) sa početkom u 20.00 sati.

Kako su istakli organizatori, karte se puštene u prodaju po cijenama od 10 i 20 KM i dobro se prodaju.

Predviđeno je da bude deset borbi, a meč večeri imat će najbolji bh. borac Dževad Poturak protiv Vendela Roche (Holandija).

Ranije je najavljeno da se Poturak trebao imati dvoboj protiv Achswina Balraka, ali je on zadobio povredu u posljednjem meču u Rusiji.

Ipak, čeka ga težak posao. Holanđanin nije nimalo lak suparnik. Naime, u svojoj karijeri pobjeđivao je Stefana Leku i Errola Zimmermana, što je veliki podhvat. Wendel Roche je borac koji u svojoj karijeri ima 50 borbi od čega 40 pobjeda, odnosno 20 nokauta. Težak je 105 kilograma, dok je visok 186 centimetara.

No, i pored svega nabrojanog, Poturak je optimista.

"Lijepo je vidjeti da su ovakva imena stigla u glavni grad BiH. Mislim da će biti veliki spektakl i da će gledaoci uživati. Ja sam potpuno spreman za borbu, ali sam umoran od organizacije. Dat ću sve od sebe da pobijedim, a ako ishod bude drugačiji, neka se niko ne naljuti na mene. Pobiću se onako bosanski, kao nikad do sad", rekao je Poturak.

Njegov rival, Vendele Rocha, također je bio raspoložen. U vedrom tonu je rekao: "Ring je moja kuća. Vjerujem da mogu slaviti u svojoj kući, odnosno u domovini mog suparnika".

Pored centralne borbe, Sarajevo Fight Night će gledaocima ponuditi nekoliko interesantnih uvodnih mečeva. U njima će učestvovati velikani ovog sporta.

"Prelijepo mi je u Sarajevu. Prijem na koji sam naišao ovdje je zaista odličan. Ljudi su me prepoznali, prilazili su mi na ulici. Zaista sam impresioniran. Što se tiče borbi, moja poruka je jednostavna - neka pobjede oni najbolji", rekao je rumunski borac Cătălin Moroşanu.

Još jedna od zanimljivih borbi bit će okršaj Turčina Erhana Deniza i Rusa Ramazana Ramazanova.

Za kraj treba istaći da će borci nositi rukavice Pride - specijalizovane prodavnice za borilačke sportove "King of Ring".