BH Machine za Klix.ba
1.4k

Dževad Poturak: Ovo je veliki uspjeh za mene, presretan sam

Piše: E. Isanović
Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje
Pored Mirka Filipovića, koji je sinoć osvojio turnir K-1 World Grand Prix u Zagrebu, zvijezda večeri bio je i bh. borac Dževad Poturak.

On je u rezervnoj borbi savladao Ukrajinca Sergeja Lascenka, a zatim sasvim neočekivano dobio priliku da se bori sa Ismailom Londtom i izbori finale. Iako mu to nije pošlo za rukom, BH Machine je pobrao simpatije zagrebačke publike.

Kako je rekao u izjavi za Klix.ba u trenutku kada su mu javili da se vrati u Arenu kako bi se borio s Londtom, bio je u restoranu i proslavljao pobjedu protiv Ukrajinca.

"Iskreno nisam očekivao da će se neko od boraca povrijediti i bio sam iznenađen kada su mi rekli da se borim protiv Londta. Ovo je veliki uspjeh za mene, presretan sam. Biti među četiri najbolja na svijetu je velika stvar", kazao je Poturak kojeg je naš jutrošnji poziv probudio.

Osvrnuo se i na polufinalnu borbu protiv Londta.

"U prvoj rundi sam bio dobar, nekoliko puta sam ga udario nogom u koljeno i povrijedio sam desni zglob, nažalost u drugoj rundi sam osjetio veliku bol i morao predati meč", kaže BH Machine i dodaje da mu je drago što je imao priliku da na najbolji način promovira Bosnu i Hercegovinu.

Naglasio je da je sretan što je Filipović osvojio turnir i poželio mu sve najbolje.