Nakon pobjede u Ukrajini
0

Džemal Bošnjak dobio poziv za novi meč u WSB ligi

Klix.ba
Nakon odličnog meča za ekipu USA Knockouts iz Los Angelesaa u Ukrajini, gdje je najbolje rangirani bh. bokser Džemal Bošnjak jedini zabilježio pobjedu za svoj tim, rukovodstvo ekipe iz SAD-a mu je uputilo poziv za novi meč u WSB ligi.
Bošnjak se sutra u Milanu sastaje sa mnogo iskusnijim Mađarom Imre Szellom koji u protekle tri sezone u WSB ligi ima skor od osam pobjeda i tri poraza, dok je Bošnjaku ovo drugi meč u WSB ligi. Szello nastupa za domaću ekipu Italia Thunders Dolce i Gabbana iz Milana.

Podsjetimo, Bošnjak je u prošlom meču u Ukrajini slavio protiv borca iz Ukrajine Otamansa Denisa Solonenka. WSB liga je ligaški sistem takmičenja sa pravilima profi boksa, pod okriljem Svjetske olimpijske asocijacije AIBA-e.

Bošnjak je trenutno sa svojim trenerom iz BK Ilidža Almedinom Fetahovićem u Milanu, a poslije večeras održanog vaganja se osjeća odlično. Poziv koji je uslijedio od ekipe iz Los Angelesa je još jedna potvrda kvalitete našeg borca sa Ilidže, koji trenutno važi za najboljeg kojeg naša zemlja ima.

Poslije ove borbe Bošnjak očekuje poziv i preseljenje u kamp svog kluba u Los Angelesu, gdje će imati još veće šanse da svoj kvalitet pokaže svjetskoj bokserskoj publici.

Prijenos borbi sa početkom od 21.00 sat bit će moguće pratiti na ovom linku.