OI, atletika
4

Dvostrukom amputircu Pistoriusu neće se ostvariti veliki san

Totalsport
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
San da će postati prvi atletičar s invaliditetom koji je osvojio olimpijsku medalju za Južnoafrikanca Oscara Pistoriusa se rasplinuo, a da nije uspio ni dohvatiti palicu u kvalifikacijama štafete.

Na Olimpijskim igrama u Londonu u četvrtak su bile na rasporedu kvalifikacije u štafeti 4x400 metara. Južnoafrikanci su se nadali ponavljanju lanjskog uspjeha, kada su na Svjetskom prvenstvu Daeguu osvojili srebro. I Pistorius je tada dobio medalju iako je trčao samo u kvalifikacijama.

Najslavniji svjetski sportista s invaliditetom i u četvrtak je bio u sastavu južnoafričke štafete u kvalifikacijama. Trebao je trčati treći, ali palicu nije dočekao. Taman se pripremao da je primi, kada se njegov reprezentativni kolega Ofentse Mogwane sapleo o Kenijca Vincenta Killua, pao i povrijedio se. Razočarani Pistoris je s rukama na glavi napustio stazu i završio svoj ovogodišnji olimpijski nastup.

Atletičar s amputiranim potkoljenicama, koji trči na karbonskim protezama, prošao je prvi krug kvalifikacijama u pojedinačnoj konkurenciji na 400 metara, ali u finale nije mogao.