sport
95

Dvije srebrene medalje za mlade taekwondoiste Novog Grada na Srbija Openu

FENA
Taekwondoisti sarajevskog Novog Grada Jusuf Ali Rašidagić u konkurenciji kadeta do 61 kg i Adna Borić u konkurenciji kadetkinja preko 59 kg osvojili su srebrene medalje na Srbija Openu, G1 turniru Svjetske taekwondo federacije.

Jusuf Ali Rašidagić je do finala došao pobjedama nad predstavnicima Rusije i Poljske, a u borbi za zlato poražen je od predstavnika Crne Gore.

Adna Borić je u kvalifikacijama porazila predstavnicu Poljske, te Velike Britanije i Hrvatske, a u finalu je poražena od druge predstavnice Hrvatske, saopćeno je iz TKD kluba Novi Grad.

Arman Dubravac, u konkurenciji juniora do 73 kg, nakon pobjede nad predstavnikom Rusije, u borbi za medalju poražen je od prvog nosioca s liste, predstavnika Španije.

Nedžad Husić, takmičar u konkurenciji juniora do 55 kg, koji je i predstavnik BiH na predstojećem svjetskom juniorskom prvenstvu u Kanadi, također je poražen od prvog nosioca s liste, predstavnika Španije.

Armin Gredić, Emir Kaljanac i Džejlana Kovačević u seniorskoj konkurenciji, te Sanjin Kerleta u juniorskoj, poraženi su već u prvim borbama.

Takmičenje je okupilo oko 1.300 taekwondoista iz više od 50 država te 350 timova i nacionalnih selekcija, a sarajevski klub je učestvovao sa osam takmičara koje je vodio trener Haris Husić, a kao internacionalni sudija nastupio je Belmir Berberović.

"Može se reći da je uspjeh naše ekipe već ustaljen, mada se više očekivalo od pojedinih takmičara, pogotovo seniorskih i juniorskih predstavnika. Ipak, sezona je na zalasku i zamor je već uzeo svoj danak, a i protivnici nisu bili za zanemariti, pogotovo u juniorskoj konkurenciji gdje su svi tražili posljednju šansu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Kanadi, koje je na programu već 12. novembra", izjavio je trener Haris Husić.