Ministar civilnih poslova BiH
0

Državne nagrade za sport Džumhuru, Mirojeviću i Crnogorcu

SRNA
Sredoje Nović
Sredoje Nović
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović uručio je danas u Sarajevu državne nagrade za sport teniseru Damiru Džumhuru, direktoru Kluba sjedeće odbojke "Fantomi" Mirsadu Mirojeviću i treneru džudoa Branislavu Crnogorcu.

Na konkurs za Državnu nagradu za sport prijavilo se 19 sportista, a Ministarstvo civilnih poslova BiH je ovakvom po drugi put izvršenom kategorizacijom sportista pokazalo opredijeljenost za podršku vrhunskim sportistima i sportskim radnicima koji su najbolji ambasadori BiH.

"Naš zajednički cilj treba da bude pružanje podrške spotskim talentima i stvaranje potrebnih uslova za stvaranje vrhunskih rezultata te promocija pozitivnih vrijednosti u sportu", rekao je Nović, dodjeljujući nagrade.

Zavaljujući na nagradi, Džumhur je izrazio nadu da će ubuduće ostvarivati još bolje rezultate.

"Želim zahvaliti Teniskom savezu BiH, ali i Ministarstvu civilnih poslova koje je prepoznalo moj rad i odricanje", rekao je Džumhur.

Direktor Kluba sjedeće odbojke "Fantomi" Mirsad Mirojević izrazio je zadovoljstvo što je Savjet ministara i Ministarstvo civilnih poslova prepoznalo da ova ekipa ostvaruje vrhunske rezultate u Evropi. 

"Drago nam je da se na neki način priznaje sve ono što smo do sada učinili. Smatram i da smo sasvim zasluženo dobili nagradu i da ćemo u narednom periodu nastaviti ostvarivati ovakve razultate ", dodao je Mirojević.
Dobitnik treće nagrade trener džuda Branislav Crnogorac istakao je da je počastvovan jer se kroz nagradu valorizuje sve ono što je radio u razvoju džudo sporta kao stručni radnik. 

Uz prvu nagradu Džumhur je dobio i 10.000 KM novčane nagrade, "Fantomi" su  dobili 6.000 KM, a Crnogorac 4.000 KM.