sport
0

Drugi memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić"

FENA
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom od 22. do 24. septembra u Sarajevu po drugi put organizira međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić", u znak sjećanja na svog proslavljenog igrača i najboljeg sportistu Bosne i Hecegovine svih vremena.

Turnir je i ove godine zadržao visoki rang što garantuje učešće četiri vrhunske ekipe - Tofas (Turska), Partizan (Srbija), Akasvayu Girona (Španija) i domaćin Bosna.

U uvodnom susretu Memorijala, koji se igra u dvorani koja nosi legendarnog košarkaša, snage će u petak odmjertiti Tofas – Partizan, a zatim igraju Bosna ASA BHT– Akasvayu Girona.

Direktor Bosne Elmednin Konaković na press-konferenciji kazao je, da su organizatori učinili sve da ljubiteljima košarke omoguće da uživaju u kvalitetnoj igri, te da su poduzete sve mjere bezbjednosti, kako bi turnir prošao u najboljem redu.

Mensur Bajramović, šef stručnog štaba se osvrnuo na kvalitet ekipe učesnica.

"Girona spada među 10 najkvalitetnijih ekipa u Evropi i bit će interesantno vidjeti gdje smo mi u odnosu na njih. Partizan nam je dobro poznat, a Tofas je jedna od vodećih ekipa u prvenstvu Turske. U svakom slučaju smatram da će nam ove utakmice jako dobro doći" istakao je Bajramović i naglasio da je Bosna u odnosu na prošlu godinu dosta izmijenila tim, te da je u radu potpuno drugačija strategija.

" U protekle dvije-tri godine smo pokupili mlade, talentovane igrače koji će u narednom periodu biti okosnica našega tima. Ove godine će dobiti dosta veću minutažu. Istovremeno, doveli smo igrače koji garantuju da ćemo ostvariti približno iste rezultate kao i prethodnih godina", naglasio je Bajramović.

Za novog kapitena Bosne danas je promoviran je mladi Edin Bavčić.

" Zadovoljstvo mi je biti dio jednoga ovakvog tima, a naravno posebna je čast nositi kapitensku traku. Sada mi je prioritet oporaviti se u potpunosti, kako bih sezonu dočekao spreman", kazao je Bavčić, koji smatra da će Bosna na Memorijalu "Mirza Delibašić pružiti dostojan otpor ekipama učesnicama.

Raspored utakmica: 22. septembra: (17:30): Tofas – Partizan (17.30 sati), Bosna ASA BHT– Akasvayu Girona (20.00) 23. septembar: Bosna ASA BHT - Partizan (17.00) Akasvayu Girona - Tofas (19.30)

  1. septembra: Bosna ASA BHT – Tofas (15.30) Partizan - Akasvayu Girona (18.00).