sport
0

Drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH za odbojkaše i odbojkašice počinje 3. i 4. februara

FENA
Predsjednik Asocijacije Odbojkaškog saveza FBiH Alija Fatić izjavio je, kako je ova Asocijacija u proteklih godinu dana osim popularizacije odbojkaškog sporta ostvarila i višak prihoda od 10.730 KM.

«Odbojka se igra radi djece o čemu svjedoči i sve veći broj klubova na prostoru FBiH. Trenutno imamo 44 registrovana kluba, a uskoro će biti formirana još dva. Višak prihoda investirat ćemo u razvoj odbojke na teritoriji FBiH. Planiramo investirati u omladinske pogone, organizovati kampove odbojke u Gradačcu, Čapljini, Bihaću i drugim krajevima», kaže Fatić.

Potpredsjednik i član Predsjedništva AOSFBiH Ernest Brajković i Munib Efendić, nakon sjednice Predsjedništva izjavili su da odbojka i pored sve zapaženijih rezultata, nema ravnopravan status sa ostalim sportovima u BiH.

«Predsjedništvo Asocijacije Odbojkaškog saveza FBiH izražava nezadovoljstvo zbog neopravdanog zapostavljanja odbojkaša i odbojkaških klubova prilikom izbora najboljih sportista i sportskih organizacija kako u BiH, tako i na nivou entiteta i kantona», izjavio je Munib Efendić, član Predsjedništva AOSFBiH.

Predsjedništvo je donijelo Odluku da drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH za odbojkaše i odbojkašice počne 3. i 4. februara kada su na programu utakmice 12. kola.