Moto GP
0

Druga pobjeda Lorenza, Rossi pao

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski vozač Yamahe u Moto GP klasi, Jorge Lorenzo, pobjednik je četvrte utrke sezone SP-a u motociklizmu, vožene u Francuskom Le Mansu.

Sjajni 21-godišnji Španac najbolje je savladao promjenjive vremenske uvjete na stazi u Francuskoj, te slavio svoju drugu pobjedu ove sezone probivši se time i na prvo mjesto ukupnog poretka.

Preuzeo je vodstvo odmah na početku utrke, koja je počela po mokrim uvjetima, te otišao zamijeniti motocikl s gumama za suho u idealnom trenutku.

Njegov iskusniji kolega, aktualni svjetski prvak Valentino Rossi, mijenjao je motocikl prerano, što je rezultiralo Talijanovim padom u šestom krugu. Previše rizika donijelo mu je srozavanje na dno poretka. Dospio je do boksa i zamijenio ponovno motor, kao i još jednom u sljedećem krugu. Pri jednome od ulazaka na stazu nije se uključio propisno tako da je još dobio kazneno vrijeme. Na kraju je utrku završio na 16. mjestu, s dvije sekunde zaostatka za Lorenzom.

Marco Melandri (Kawasaki) odlično je vozio na gumama za suho i zauzeo drugo mjesto, dok sunarodnjak mu Andrea Dovizioso (Honda) pred sam kraj utrke nije uspio odbiti napad timskog kolege, Španca Danija Pedrose, u izravnom dvoboju za treće mjesto.

U konkurenciji do 250 kubičnih centimetara pobjedu je odnio Talijan Simoncelli, dok je u dvostruko slabijoj konkurenciji slavio Španac Simon.

Redoslijed, MotoGP:

  1. Lorenzo (Špa/Yamaha/) 47:52.678

  2. Melandri (Ita/Kawasaki) 48:10.388

  3. Pedrosa (Špa/Honda) 48:12.571

  4. Dovizioso (Ita/Honda) 48:13.133

  5. Stoner (Aus/Ducati) 48:23.217...

Ukupni redoslijed:

  1. Lorenzo (Špa/Yamaha) 66 bodova

  2. Rossi (Ita/Yamaha) 65

  3. Stoner (Aus/Ducati) 65

  4. Pedrosa (Špa/Honda) 57

  5. Melandri (Ita/Kawasaki) 43...