sport
90

Dogovoreno formiranje jedinstvenog Karate saveza BiH

Klix.ba
Olimpijski komitet BiH i predstavnici Karate saveza BiH dogovorili su formiranje jedinstvenog karate saveza naše zemlje.

Predsjedništvo OK BiH, koje čine Marijan Kvesić, Izet Rađo iSiniša Kisić je sa predstavnicima Karate saveza BiH, predsjednikom Sinišom Gatarićem i potpredsjednikom Mirsadom Fejzićem te predsjednikom Karate saveza KF BiH Samirom Ćatovićem i potpredsjednikom Zdenkom Klepićem su svojim potpisima ovjerili i konačno definisali Statut budućeg jedinstvenog Karate saveza BiH, u prisustvu Radne grupe koja je bila angažovana na usaglašavanju Statuta jedinstvenog Karate saveza BiH. Tu grupu čine generalni sekretar OK BiH Said Fazlagić, Mujo Gec, Rajko Radulović, Ramiz Potur, Kenan Alikadić, Marko Vujević i Zlatko Brkić.

Skupština Karate saveza BiH je zakazana za 27. april u prostorijama OK BiH. Satnica će biti naknadno određena, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

"Mišljenja smo da je ovim činom postignut do sada najznačajniji iskorak u procesu rješavanja dugogodišnje problematike objedinjavanja Karate sporta BiH u jedinstven, krovni Karate savez Bosne i Hercegovine. Koristimo priliku da se u ime karate sporta i sportista zahvalimo Predsjedništvu OK BiH na višegodišnjem nastojanju da se problematika u Karate sportu BiH riješi na adekvatan način, kao i svim akterima karate sporta BiH", navodi se u saopćenju.