Proslava velikog uspjeha
251

FOTO+VIDEO / Zlatni odbojkaši stigli u Sarajevo, veličanstveni doček na aerodromu

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu u sjedećoj odbojci, reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su na oko 16 sati na Sarajevski aerodrom, gdje ih je dočekalo više od 1.500 građana.

Upriličena je i press konferencija na kojoj su govorili kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić i selektor Mirza Hrustemović.

Kapiten Delalić je istakao kako je prvi put zaplakao u sportu nakon što je BiH prvi put pobijedila selekciju Irana 2002., a zaplakao je i sada kada su naši odbojkaši pobjedom nad Iranom osvojili zlato u Londonu. "Bile su to, naravno, suze radosnice. Moram vam reći, iako sam ja nagovještavao finale, pa čak i zlatnu medalju u svojim izjavama, da je ova medalja ipak neočekivana. Ipak, prednost našeg tima je što mi svi dišemo kao jedna porodica. Druge ekipe to nemaju i zato nemaju ovakve rezultate", kazao je Delalić.

Dodao je kako je presretan što su ovi momci barem malo uljepšali sivilo koje nas sve prati. "Drago mi je da su i gledatelji u BiH imali priliku vidjeti polufinale i finale i biti svjedoci kako se bori za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Delalić, a potom ponovo zaplakao od sreće.

Selektor Hrustemović je, međutim, istakao da ma koliko se činilo da je ova medalja neočekivana, da je ona ipak itekako očekivana i zaslužena. "Mi smo još ranije udarili dobre temelje ovoj ekipi i to daje rezultata. A, moram vam reći da što nam je teže, nama je sve ljepše, valjda smo se tako navikli boriti i u životu", kazao je Hrustemović i, zahvalivši svima koji su finansijski i logistički podržavali reprezentaciju, dodao: "Mi smo rentabilni, date nam malo, a mi puno vratimo".

Safet Alibašić, Nizam Čančar, Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Ismet Godinjak, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Denis Kadrić, Adnan Kešmer, Adnan Manko, Asim Medić i Ejub Mehmedović, pod vodstvom selektora reprezentacije BiH Mirze Hrustemovića, su u velikom stilu stigli do ovog velikog uspjeha.

Ni ovaj doček zaslužnih sportista nije mogao proći bez ispraznih govora zvaničnika Kantona Sarajevo.