sport
0

Do septembra još tri provjere nogometne reprezentacije BiH

Klix.ba
Nakon poraza u prvom prijateljskom susretu u ovoj godini od Makedonije, na gostovanju u Skoplju (0:1), Ahmed Pašalić, direktor fudbalske reprezentacije BiH, najavio je da će izabranici selektora Blaža Sliškovića do septembra i starta kvalifikacija za "Mundijal 2006" imati još tri provjere.

Kao što je poznato, 31. marta najbolji bh. reprezentativci gostovaće u Luksemburgu, a 28. aprila na "Bilinom polju" u Zenici snage će odmjeriti sa reprezentacijom Finske, dok treći termin još uvijek nije utvrđen. Uoči meča u Skoplju, u N/FS BiH stigao je poziv za gostovanje u Južnu Ameriku, kojeg bh. savez najvjerovatnije neće moći prihvatiti.

"Još uvijek nismo definitivno odbili, ali mislim da ćemo teško moći uskladiti termine da prihvatimo ponudu iz Južne Amerike. Konsultovaćemo se s klubovima u kojim nastupaju naši internacionalci i ako ne pronađemo rješenje, nećemo ni putovati na ovu turneju. Umjesto toga tražićemo da odigramo još jednu prijateljsku utakmicu u jednom od tri ljetna UEFA termina, 5. i 6. juna ili 18. avgusta. O protivniku i tačnom terminu igranja meča odlučićemo ubrzo", rekao je Pašalić.

Za razliku od "A" tima, koji će narednog mjeseca gostovati u Luksemburgu, mladi bh. reprezentativci, koji su na ovogodišnjoj premijeri u Prilepu remizirali sa Makedonijom (1:1), svoj naredni meč igraće pred bh. publikom protiv vršnjaka iz Hrvatske. Još uvijek nije definitivno odlučeno gdje će se ovaj susret odigrati. U kombinaciji je nekoliko bh. gradova: Mostar, Bihać, Ugljevik, Ljubuški, a prema nekim informacijama najveće šanse da ugosti nade bh. i hrvatskog fudbala ima Bihać.

(Nezavisne)