sport
0

Djorkaeff okončao igračku karijeru

FENA
Bivši francuski nogometni reprezentativac Youri Djorkaeff okončao je igračku karijeru nakon što je njegov klub New York Red Bulls ispao od DC Uniteda u doigravanju američke nogometne MLS lige.

"Najavio sam oproštaj onog trenutka kada New York završi sezonu. Došao je taj dan i neću se predomisliti", izjavio je 38-godišnji Djorkaeff, koji je tokom karijere igrao za devet klubova, a s francuskom reprezentacijom osvojio svjetsku (1998.) i evropsku titulu (2000.).

"Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku, nogomet je moj život i žao mi je što ne mogu igrati još 100 godina. No tijelo me sve manje sluša, povrede su postale sve češće i nema smisla više forsirati", kazao je Youri Djorkaeff, sin slavnoga francuskog braniča Jeana Djorkaeffa.

Djorkaeff je rođen u Lyonu, ali je karijeru započeo u Grenobleu 1984. godine. Nakon pet sezona preselio je u Strasbourg, a igrao je i za Monaco, PSG, Inter, Kaiserslautern, Bolton, Blackburn, te New York. U redovima PSG-a osvojio je Kup pobjednika kupova (1996.), a s Interom Kup UEFA (1998.). U dresu reprezentaciji je odigrao 82 utakmice i postigao 28 pogodaka.