Latinoamerički plesovi
0

Dina Imamović i Dino Alić sedmi na svijetu

Piše: E. Isanović
Dino Alić i Dina Imamović
Dino Alić i Dina Imamović
Tuzlanski plesni par Dina Imamović i Dino Alić visoko su plasirani na svjetskoj rang-listi plesača latinoameričkih plesova u kategoriji do 19 godina. Naime, oni se trenutno nalaze na <a href="http://idsf.net/index.tpl?style=rankinghtml&bestand=youth_la">sedmom</a> mjestu, a prije mjesec dana bili su na petom. Državni prvaci naše zemlje godinama ističu da su vrijedno radili kako bi stigli tu gdje se danas nalaze.

"Mi smo relativno kasno počeli sa treninzima. To je bilo prije pet godina. Ipak, napornim i mukotrpnim radom nadoknadili smo propušteno. Na brojnim međunarodnim takmičenjima bili smo između drugog i petog mjesta. Konkurencija je na pomenutim nadmetanjima bila izuzetno kvalitetna“, kaže nam Dino.

Njegova partnerica podvlači da najveću zahvalnost duguju trenerima.

"Sve što smo do sada postigli možemo zahvaliti Almiri Delić-Korjenić i Mirsadu Korjeniću. To su naši treneri. Kada smo ih upoznali, rekli su nam da imamo talent i da možemo uspjeti. Već pet godina vježbaju sa nama i rezultati su vidljivi. U prethodnih sedam dana odradili smo pripreme u Sarajevu. Uskoro počinje sezona i moramo biti potpuno spremni za nove izazove", kaže Dina za Sarajevo-x.com.

Uspješni par kazao nam je kako je oprema za ovaj sport skupa, te da se finansiraju uz pomoć roditelja i prijatelja.

Napomenuli su i to da će nakon završetka Gimnazije u Tuzli, koju pohađaju zajedno, upisati fakultet. Nadaju se da to neće poremetiti njihove plesne planove, te da će u budućnosti nastaviti da u dobrom izdanju predstavljaju svoju domovinu.