Karate
0

Devet medalja za BiH na "Grand prixu" Slovačke

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je devet medalja (po četiri zlata i bronze i jedno srebro), na jakom međunarodnom turniru "Grand prix-u" Slovačke u Bratislavi.

Najsjajnije odličje u ekipnim muškim borbama osvojila je druga ekipa BiH, za koju su nastupili Mensur Cakić, Nermin Potur, Elvir Mašović, Aldin Adilović i Toni Biokšić, dok je u istoj konkurenciji naša prva ekipa zauzela treće mjesto.

U pojedinačnim borbama zlato su još osvojili Tarik Lušija (u kategoriji do 67 kg) i Admir Zukan (preko 84 kg), te Mirsada Suljkanović (do 61 kg).

Srebro je izborio Nermin Potur (do 65 kg), dok je bronza pripala Elviru Mašoviću (do 74 kg), Alemu Kupusoviću (do 84 kg) i Uni Halilagić (do 50 kg).

Takmičenje je poslužilo selektorima Suadu Ćupini i Fikretu Selmanu za provjeru forme najboljih karataša i karatašica BiH pred učešće na Evropskom prevenstvu, koje će od 7. do 9. maja biti održano u Atini.

Na takmičenju u Bratislavi jedna od naših najboljih takmičarki Merima Softić teže je povrijedila rame i njen nastup na EP doveden je u pitanje.

Ekipa BiH na EP ukupno će brojati 17 članova, 10 u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji.