sport
0

Deset kandidata u utrci za BH sportistu godine

FENA
Žiri Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2006., manifestacije u organizaciji "Nezavisnih novina“ uz suorganizaciju Javnog radio televizijskog servisa BiH, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva naše zemlje, na trećoj sjednici održanoj danas u Sarajevu korigovao je liste kandidata za nagrade u svih 12 konkurencija.

Jednoglasnom odlukom žirija, u konkurenciji za najboljeg sportistu ostalo je deset sportista.

To su: Milan Glamočić (plivanje), Markica Dodig (tenis), Amel Mekić (džudo), Enid Tahirović (rukomet), Hamza Alić (atletika), Mirza Teletović (košarka), Almira Lizde (dizanje tegova), Ivan Dodig (tenis), Dragana Iveljić (stoni tenis) i Arnel Kalušić (karate).

Skraćene su i liste i u konkurenciji naših najboljih ekipa, a u konkurenciji za nagrade ostali su: Muška karate reprezentacija BiH, SKI klub Romanija (Pale), Bokserski klub Slavija (Banja Luka), Rukometni klub Bosna (Sarajevo) i Ženski odbojkaški klub Jelovica (Tuzla).

Korigovane su i liste u konkurenciji za najboljeg trenera. U "utrci“ za nagrade ostali su: Suad Ćupina (karate), Mirko Jokić (rukomet), Halid Demirović (rukomet), Nihad Zahiragić (odbojka) i Zoran Mikeš (košarka).

Kao i prethodnih godina bit će dodijeljene i specijalne nagrade u kategoriji najperspektivnijiih sportistkinja i najperspektivnijih sportista. U konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju BiH su: Gorana Cvijetić (atletika), Dragana Svitlica (košarka), Dea Miletić (džudo), Dijana Stojić (tenis) i Marija Vujasin (plivanje), dok su u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu: Nedim Čović (atletika), Nihad Ðedović (košarka), Mirza Bašić (tenis), Dragan Luzde (džudo), Kemal Mešić (atletika) i Marko Rudić (skijanje).

Naredna, ujedno i posljednja sjednica žirija bit će održana 13. decembra kada će biti donesene odluke o pobjednicima u svim konkurencijama.

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2006. godini bit će održana 13. decembra u sarajevskom hotelu „Holiday Inn“ u 20.00 sati, uz direktan TV prijenos na državnoj televiziji BHT. Uz pehare i plakete sportista godine u BiH u 2006. dobit će 2.000 KM, drugoplasirani će biti nagrađen s 1. 000, a treći s 500 maraka.