sport
13

Denis Stojnić borit će se protiv Jeffa Monsona, u Cirihu debituje i njegov brat Dado

Piše: Edin Isanović
Denis Stojnić, najbolji bosanskohercegovački MMA borac, koliko stvari stoje trebao bi imati borbu protiv Jeffa Monsona koja se dugo najavljivala i na European MMA Championshipsu u organizaciji HIT-FC.

Borba bi trebala biti održana u Plus 5 Areni u Cirihu 28. maja ove godine. Podsjetimo, Stojnić je u posljednjoj borbi u Švicarskoj pobijedio legendarnog Mighty Moa, a nedavno je otkazan meč u Južnoj Koreju protiv Hyun-Man Myunga zbog povrede lumbalnog dijela leđa.

"Skoncentrian sam na HIT-FC gdje ću raditi najvjerovatnije borbu sa Monsonom. Sredinom februara idem u New York sa svojim novim menadžerom Vladimirom Petrovicem i moje buduće borbe i manifestacije bit će on zadužen za sve", rekao je Stojnić za Klix.ba, dodavši:

"U moj tim se vratio Rifat Kadić. Inače, najbolji trener boksa i nekada najbolji bokser Jugoslavije u lakoj kategoriji. Drago mi je što je ponovo dio moga tima i zahvalan sam mu mnogo,jer ipak ko prođe njegovu školu, puno toga nauči. Mom timu se priključio i Adi Kljaho, inače majstor Brazilske Jiu -Jitsue. Osvajač mnogih evropskih i balkanskih turnira". Stojnić ima i medicinski tim u kojem su četiri doktora.

"Na čelu mog medicinskog tima je dr. Faris Gavrankapetanović. Tu su još Talirević, Kacila i Mušanović. Ta četiri doktora će se brinuti o mom zdravlju, jer sam prije dvije godine bolovao od plućne embolije. Imam punu medicinski potporu", rekao je naš MMA borac, koji se osvrnuo na trenere.

"Što se tiče mog trenera, to je i dalje Martijn de Jong za MMA. Tu je Kohr Hammers, kao i Nicky Hammers trener K1. Marcin Prachnio je moj sparing partner koji je prvak u FFC - u u poluteškoj kategoriji, a Errol Zimmerman ,jedan od pet najboljih K1 boraca današnjice, je neizostavni dio tima", kazao je Stojnić.

Na HIT-FC debitovat će i njegov brat Dado, koji još uvijek ne zna ime protivnika.

"Tu je i moj brat Dado, moj sparing partner, koji će 28. maja debitovati u Cirihu. Ne znamo s kim će raditi meč. Menadžer HIT-FC kuće će to odlučiti", zaključio je Stojnić.