sport
0

Denis Muhović sportista godine u BiH za 2002.

Klix.ba
Karatist <b>Denis Muhović</b> proglašen je sportistom BiH 2002. godine u izboru banjalučkog dnevnog lista "Nezavisne novine".

Muhović se ove godine okitio titulom prvaka Evrope u kategoriji do 80 kg na šampionatu održanom u Estoniji. Drugo mjesto pripalo je košarkaškom reprezentativcu BiH i igraču ljubljanske Union Olimpije Jasminu Hukiću. Treća je Merima Softić, karate reprezentativka iz tuzlanskog kluba Sinalco.

Dalje slijede: 4. Mira Preradović, atletika; 5. Nedžad Fazlija, streljaštvo; 6. Elvir Krehmić, atletika; 7. Željko Panić, plivanje; 8. Hidajeta Arnautović, rukomet; 9. Željko Rezdeušek, rukomet; 10. Domagoj Pinjuh, košarka.

Najbolji trener je Amar Osim, prvi stručnjak nogometnog šampiona BiH ekipe sarajevskog Željezničara. Drugi je selektor ženske karate reprezentacije Fikret Selman, a treći selektor muških bh. karatista Suad Ćupina.

Aktuelni prvaci Evrope Šahovski klub "Bosna" proglašen je za najbolju ekipu, ispred karatistkinja iz kluba "Sinalco", koje su druge, dok je treći Košarkaški klub Feal Široki.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci najbolja je ekipa u invalidnom sportu. Priznanje za životno djelo u sportu dodijeljeno je Miroslavu Brozoviću i Đurđici Rajher-Šišul. Najtalentovaniji sportaš je troskokaš Damir Haračić.

Sposrtist koji je najviše napredovao je košarkaš Dalibor Stupar, a ekipa u najvećem usponu je mlada nogometna reprezentacija BiH. Za najkorektnije navijače proglašeni su simpatizeri Fudbalskog kluba Glasinac sa Sokoca.