U susret paraolimpijadi
1

Delalić: Spremni smo za pohod na zlatnu medalju

FENA
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u naredna tri dana treninzima u Sarajevu okončat će pripremni ciklus za paraolimpijadu u Londonu.

Reprezentativci BiH koji su se pripremali u Fojnici i Sarajevu, zaputit će se u London u ponedjeljak u jutarnjim satima. Najbolji bh. odbojkaši u prijestolnici Velike Britanije pokušat će osvojiti svoje drugo zlatno odličje.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić kazao je Feni da je zadovoljan odrađenim pripremama, da nema povređenih igrača i da je ekipa BiH spremna za pokušaj osvajanja najprestižnijeg sportskog odličja - zlatne olimpijske medalje.

"Ispoštovali smo sve što je stručni štab tražio od nas, ekipa je kompletna i sada trebamo u Londonu odraditi posao. Cilj je veliko finale, ali imamo teške protivnike i sigurno nam neće biti lako. Vidjeli smo na olimpijadi da nisu svi favoriti dobro prošli, ali mi smo se spremili i dat ćemo sve od sebe da dođemo do samog kraja", kazao je Delelić.

Dodao je da očekuje finale protiv Irana, koji je uz BiH ponajbolja svjetska reprezentacija u sjedećoj odbojci, te da je finalni meč uvijek posebna priča u kojoj uloga favorita ništa ne znači.