Fantastična borba u Švicarskoj
1

Dario Kadić pobijedio favorita i slavio sa bh. zastavom

Piše: Edin Isanović
Kadić slavi sa bh. zastavom
Kadić slavi sa bh. zastavom
Na međunarodnom turniru u Švicarskoj, u fantastičnoj borbi, Dario Kadić uspio je savladati favorita Heina Bogelscaka. Na kraju je slavio sa bh. zastavom. Inače, Borilački spektakl “Fight night” održao se u subotu 26. januara u Diepoldsau pokraj St. Gallena.

"Borba je bila fantastična. Dario je četiri puta poslao protivnika u knock-down, a radi se o vrhunskom borcu. Sretni smo zbog toga, jer je na najbolji način predstavio našu zemlju, a koristim priliku da se zahvalim menadžeru Nijazu Mujiću na gostoprimstvu “, rekao je trener KBC Scorpion Haris Sipović.

Kadića su na ovom putovanju, osim trenera pratili i pomoćni trener Haris Radmilović, te potpredsjednik kluba Mirza Kurtović. Radmilović je rekao da su uslovi za trening i sama dvorana bili na vrhunskom nivou. Istakao je kako je ova pobjeda pokazala da su na pravom putu.

"Posebno mi je drago što sam prisustvovao ovom meču i velikoj pobjedi našeg borca“, naglasio je Radmilović.

Mirza Kurtović, potpredsjednik kluba podvukao je kako je odmah nakon meča nekoliko menadžera tražilo više informacija o Dariju i nudilo saradnju na organizaciji narednih borbi za našeg borca. Kako u Švicarskoj tako u drugim evropskim zemljama.

"Prilika ne nedostaje, ali želimo pažljivo tempirati formu i mečeve. Nakon jednog vrlo napornog perioda prvo ćemo se svi malo odmoriti. Onda ćemo vidjeti šta dalje. Moja kompanija 071, kao i protekih nekoliko mjeseci, u potpunosti stoji na raspolaganju KBC Scorpion vezano za savjetovanje oko ugovaranja mečeva i pristupa organizaciji kluba, a pored toga ovdje su nam ponuđena dva projekta za realizaciju u narednom periodu“, rekao je Kurtović.

Iz Scorpiona su istakli kako ovu pobjedu dijele sa ljudima koji su uvijek uz klub i to Auto kući Hyundai, Foto Art, Securitas, King of Ring, Newevent, Max Media, restoran Četiri sobe gospođe Safije, Crveni Taxi, Progym, Olimijski bazen Otoka i hotel Maršal Bjelašnica.