sport
0

Dario Kadić na novom ispitu u Švicarskoj

Piše: Edin Isanović
Bh. borac Dario Kadić borit će se večeras protiv Jacksona Correie, borca afro-azijskog porjekla koji nastupa pod zastavom Švicarske.

Pripreme u timu Scorpion za Kadića su uspješno završene. Sve je spremno za još jednu borbu mladog Sarajlije, koji se, kako tvrdi, osjeća jače nego ikad. Uložio je mnogo truda i cijeli njegov tim s razlogom očekuje novo slavlje.

Ovaj bh. borac nedavno je postao svjetski prvak u WKU federaciji do 83 kg. Ističe kako želi nastaviti koračati stazama uspjeha.

"Pripreme su uz mog trenera Sipu kao i uvijek bile naporne, ali s obzirom da sam u kratkom periodu odradio tri uspješna meča, smatram da sam spreman za svog narednog suparnika, udarača Jacksona Corrieu. Jedva čekam da se nađem s njim u ringu i da mu dokažem da nije na mom nivou. Prošao sam teške i naporne pripreme i mislim da me Correia ne može poraziti. Ovo je meč koji moram pobijediti jer tako sebi otvaram vrata za veliku scenu", naglašava Kadić.

Inače, Correia je sjajan nokauter i veoma čvrst borac. Ipak, iz Scorpion tima podvlače kako se nadaju da će Dario ponovo dokazati da je zasluženo svjetski prvak.