sport
29

Danas premijerni Giro Drag Race

Klix.ba
Nakon 14 dana, koliko je trajala online registracija učesnika, sve pripreme za premijerno izdanje prve sarajevske trke ubrzanja na biciklima su završene.

Kao što je i najavljeno, trka će biti održana na Vilsonovom šetalištu danas u 17 sati, dok zabava kreće od 16 sati. Već od 15 sati, obzirom da je ostalo nekoliko upražnjenih mjesta, svi koji nisu stigli ispuniti online prijavu mogu se registrovati i na licu mjesta, ali samo tokom jednog sata - od 15 do 16 sati.

"Svjesni smo da ima biciklista koji nisu bili u mogućnosti pratiti naše objave zadnjih petnaestak dana i da su u toku godišnji odmori, tako da smo ostavili jedan dio prijava otvoren i za registraciju na licu mjesta. Ovim putem pozivamo i one koji se još dvoume oko učešća, misleći da je to samo za profesionalce - potpuno suprotno, ovaj događaj je namijenjen svima koji vole biciklizam, koji imaju onaj Giro gen u sebi", govori Loren Keserović, direktor trke i Project Manager udruženja Giro di Sarajevo koje stoji iza cijele priče.

Giro di Sarajevo već sedam godina ulaže ogromne napore kako bi se okolnosti za bavljenje biciklizmom u našem glavnom gradu promijenili nabolje. Ove godine im je to i uspjelo, i silan volonterski trud se isplatio, Sarajevo je počelo dobivati biciklističke staze a Giro, kao i uvijek, pokušava ukazati na nedostatke, kako bi Sarajlije dobile ono najbolje za svoj novac kojim pune kantonalne i gradske budžete svakog mjeseca.

"Već smo imali radni sastanak sa ljudima iz Gradske Uprave i neke stvari smo uspjeli promijeniti, a neke treba tek započeti raditi - tu prvenstveno mislimo na edukaciju građana vezano za novoizgrađenu biciklističku stazu", dodaje Keserović.

Svaki projekat koji Giro radi usmjeren je ka boljitku biciklista Sarajeva, i ništa drugačije nije ni sa Drag Raceom. Održan pretpremijerno prošle godine kao dio tradicionalnog događaja Giro di Sarajevo, ove godine doživjet će istinsku premijeru. Uz vrhunsku organizaciju, promotivne punktove za gledaoce, mix zonu za takmičare i sjajnu zabavu za sve prisutne za koju će se pobrinuti DJ i animatori. Za najbrže na trci generalni sponzor Ciklo Centar obezbijedio je vrijedne poklon bonove, ali i promotivne poklone za publiku. Ekipa iz Nova Vite pobrinuće se da niko ne ostane žedan, a za one kojima treba više energije, tu je i nezaobilazni Burn energetski napitak. Medijski pokrovitelji Giro Drag Racea su Klix.ba i Antena Sarajevo.