sport
0

Damir Beljo se u nedjelju bori za naslov u WBF verziji

FENA
Mostarski bokser Damir Beljo u nedjelju, 13. oktobra u njemačkom Schwerinu borit će se za titulu interkontinentalnog prvaka svijeta po WBF verziji u teškoj kategoriji, a rukavice će ukrstiti protiv domaćeg boksera Alexandera Siposa, saopćio je Prteam 33.

Prije godinu dana Beljo je započeo profesionalnu karijeru, a prvi put u karijeri borit će se se za jedan veliki naslov. Osim što je borba za pojas u WBF-u, ovo je za 29-godišnjeg Mostarca prilika karijere.

Pobjedom u ovom meču Beljo bi branio titulu protiv Kongoanca Zacka Mwekasse, koji čeka pobjednika nedjeljnog meča.

"Sipos je izuzetno tvrd borac. Teško ga je oboriti i niko ga do sada nije dobio prekidom. To može biti veliki problem za mene, jer ako meč ode na bodove male su mi šanse, s obzirom da se ipak boksa na domaćem terenu. Međutim, spreman sam i uvjeren sam da ga mogu oboriti", kaže Beljo.

Meč između Belje i Siposa predviđen je na 12 rundi i bit će glavna borba večeri. U jednoj od uvodnih borbi borit će se još jedan Mostarac, Boris Bošnjak, nekadašnji amaterski prvak BiH u boksu, koji je napravio višegodišnju pauzu.

Bošnjak i Beljo proteklih sedmica naporno su se pripremali za mečeve u Njemačkoj sa glavnim trenerom Damirom Miletićem, kondicijskim Damirom Zubcem.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Beljo zna samo za pobjede. U 12 mečeva je zabilježio isto toliko pobjeda od čega je čak deset završio nokautom, navodi se u saopćenju.