sport
138

Damir Beljo pred večerašnji meč: Sve ću dati za pobjedu

Piše: E. B.
Damir Beljo
Damir Beljo
Damir Beljo, jedan od naših najboljih boksera, večeras će se za titulu evropskog prvaka boriti protiv Nijemca Maika Kurzweila.

Bombarder sa Neretve borit će se na borilačkom spektaklu koji se održava njemačkom gradu Greifswaldu, a njegov meč trebao bi početi oko 21:30 sati. Pred ovaj meč karijere Damir Beljo se oglasio na svom profilu na Facebooku.

"Hvala vam svima na podršci,a najvise hvala dragom Bogu što me ljubi i što mi je dao ovu priliku. Hvala mu što mi je dao da mogu reći i da me moj narod može čuti. Ja dolazim iz jedne male kućice u Cimu od mojih skromnih roditelja i imam brata preko kojeg je Bog dokazao da postoje anđeli na zemlji. Ta je kuća puna Bozijeg blagoslova i stvarno, kad vratim svoj život, shvatim koliko me Bog ljubi i dokle me doveo.

Prvak sam Evrope i jedan od glavnih izazivača za svjetsku titulu, a još važnije prvak sam u srcu, jer sam presretan i ubrzo će mi moja voljena žena roditi sina... Bože hvala ti! A sad ovo drugo, pored zahvala Bogu, hvala i svim mojim sponzorima ,narocito SIK-u i 'Antonnio commercu', 'Eurohercu', hvala gradonačelniku Ljubi Bešliću, Denisu Lasiću, Miri Ćoriću i prijatelju Vladi Čuljku na podršci koju mi daju...

Veliko hvala svim mojim prijateljima, svim Hercegovcima, Bosancima, Ramcima i posebno hvala mojim trenerima i mojim hrabrim sparing partnerima.. Želim čestitati godišnjicu udruženju 'ZAJEDNO ZA NAŠ GRAD' na čelu sa Nerminom Mehićem koji čini velike stvari, humanitarne akcije za naš grad. Ovaj meč posvećujem svom kondicijskom treneru Damiru Zubcu, koji je bio uz mene stalno. Nažalost sada mora napustiti naš grad i mene, jer ovdje nema mjesta za njega. Iako je doktor znanosti, prvi u svojoj generaciji i najbolji student koji je doktorirao na Splitskom sveučilištu, objavio šest znanstvenih radova, prisiljen je da napusti grad i državu kako bi mogao da živi...

Ovo sam namjerno rekao ne samo radi mog gubitka, nego gubitka svih nas, koliko je samo takvih kao Damir... Nadam se da će se i u tom smislu promjeniti politika, da će doći sposobni ljudi na mjesta gdje trebaju biti i da će nam ići na bolje! Ja cu se Damire večeras boriti kao sto se i ti boriš. Sve ću dati za pobjedu! I večeras uz mene ide zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Ramska zastava (jer je moj otac iz Rame i to je moja djedovina) i naravno zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se uskoro zastava Bosne i Hercegovine vijoriti u borbi za svjetski naslov! Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio!", napisao je Damir Beljo.