sport
947

Damir Beljo: Adnane, od srca ti hvala na ovakvom meču i govoru na kraju

Piše: E. B.
Mostarski bokser Damir Beljo, prvak Evrope po WBO verziji, čestitao je na tituli prvaka svijeta Adnanu Ćatiću.

"Imali smo imali priliku gledati odličan meč, vrijedan svjetske titule a i puno više! Uživao sam u boksu i uistinu od srca hvala Adnane na ovakvom meču, stavu i na kraju govoru. Adnan u 37. godini, u izvrsnoj psihofizičkoj spremi protiv 'Ruske mašine', meč je bio izvrstan i sve ovo zaslužuje da im se obojici oda ogromno priznanje, posebno Adnanu, jer ipak sa 37 godina stvarno je sve ostavio u meču.

Išao je i gorio za pobjedom i teško da se u ovakvim mečevima može očekivati velika dominacija jer je to nerealno, jer to su top bokseri, ali ono što je on pokazao je bilo odlično s obzirom na protivnika kojeg je imao i uzeo je po peti put svjetsku titulu!

Majstore svaka čast na svemu, Bog ti podario zdravlja, sreće i blagoslova. Bit će uvijek nažalost onih koji ce naći razlog da negativno iskomentiraju pa vjerovatno i ovu moju izjavu, ali mislim da bi svi trebali samo da uživamo u svim našim sportistima, svim uspjesima, bilo da su sportisti iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore...

Svi smo mi susjedi i svi se mi razumijemo i zašto bi bili zavidni ili se dijelili na 'naše' i 'njihove'... Svi smo Božiji i svi smo naši! Adnane hvala ti za veliki, ne samo bokserski, nego i za veliki sportski-ljudski rezultat", napisao je Damir Beljo na svom Facebook profilu.