sport
198

Conor McGregor nokautom u trinaestoj sekundi osvojio titulu prvaka UFC-a

Piše: S. Č.
Foto: AFP
Foto: AFP
Irskom MMA borcu Conoru McGregor bilo je potrebno samo 13 sekundi kako bi savladao svog protivnika Brazilca Josea Aldoa i time mu oduzeo titulu UFC prvaka u perolakoj kategoriji.

Conor je na priliku za osvajanje UFC šampionskog pojasa čekao punih 12 godina, ali mu je samo trinaest sekundi bilo potrebno da ga osvoji.

Naime, Irčev lijevi kroše, koji je sam prozvao "naubitačnijim" u borilačkim sportovima, presudio je Brazilcu i nakon pet punih godina ga skinuo sa trona UFC prvaka. Sudija meča ga je spasio dodatnih batina, prekinuvši meč nakon što je McGregor nastavio tući polusvjesnog Aldoa.

Ovo je ujedno bio i najbrži nokaut u borbama za titulu otkad je osnovan UFC.

"Nije potrebna snaga, samo preciznost. To je sve što je potrebno, pogotovo ako imate moju ljevicu", rekao je nadobudni McGregor nakon pobjede, izazvavši oduševljenje nekoliko hiljada ljubitelja borilačkih sportova koji su posmatrali meč u MGM Grand areni u Las Vegasu.

Što se tiče poraženog, bio je dosta umjereniji u svojim izjavama nakon meča.

"Mislim da nam je potreban revanš, a to će biti moj meč. Hvala svima u Brazilu koji su posmatrali borbu i poručujem im da ću se uskoro vratiti", rekao je bivši prvak nakon što je malo došao sebi.

Inače, borba McGregor-Aldo bila je jedna od najiščekivanijih od osnivanja UFC-a, a izjave i kontroverze koje su joj prethodile dodatno su rasplamsale strasti prije samog ukrštavanja rukavica.