sport
0

Collina sudi još jednu sezonu

NINA
Zbog pritiska nogometne javnosti Italijanski nogometni savez (FICG) je odlučio najpoznatijem nogometnom sucu na svijetu Pierluigiju Collini dopustiti da sudi i u sljedećoj sezoni.

Collina je kao 45-godišnjak trebao u penziju prema propisima FICG-a, no pritisak cjelokupne javnosti nije mogao proći nezapaženo. Uostalom, Collina je nebrojeno puta dokazao da je fizički savršeno pripremljen, i da s te strane bi bilo nikakvih problema. Stoga, FICG je izglasao novi propis prema kojem elitni UEFA-ini suci mogu suditi i godinu nakon prolaska standardne dobne granice.

Ipak, Collina neće moći suditi u evropskim takmičenjima nakon 2005., što znači i da neće biti među sucima koji će dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu 2006. koje će se održati u Njemačkoj.

Upravo je Collina sudio finale posljednjeg Svjetskog prvenstva (Koreja i Japan 2002.), u kojem je Brazil savladao Njemačku. Uz to, najveći Collinin uspjeh je već sad slavno finale Lige prvaka iz 1999. kad je Manchester United nevjerojatnim preokretom savladao Bayern s 2:1.