Brzo klizanje
0

Članovima Bosne 18 medalja na "Alpe Adria Cupu"

FENA
Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju - "Alpe Adria Cup", koje je održano proteklog vikenda u Zagrebu i Celju, članovi Klizačkog kluba Bosna osvojili su 18 medalja (po sedam zlatnih i srebrenih i četiri bronzane) i ekipno drugo mjesto u ukupnom poretku.

U konkurenciji 138 brzoklizača, na oba dijela takmičenja, iz pet zemalja i 10 klubova prvo mjesto osvojio je Klizački klub Meteor iz Zagreba, najviše zbog činjenica da su imali znatno više takmičara na prvenstvu, što im je omogućilo osvajanje većeg broja bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji od naših takmičara nauspješniji su bili Tarik Omeragić i Samra Selimbegović sa po dvije zlatne medalje, Edin Branković i Ademir Babaić osvojili su po jednu zlato i bronzu, Asmir Selimbegović, Nihad Bašić i Mirza Karić izborili su srebrena odličja, Adna Babaić osvojila dvije bronze, a dok je jedna bronzana medalja pripala je Ensaru Omerhodžiću.

U muškoj štafeti, ekipa Bosne u sastavu Ademir Babaić, Mirza Karić i Tarik Omeragić osvojila je zlatnu medalju u Celju, dok su srebro u Zagrebu osvojili Ademir Babaić, Ensar Omerhodžić i Mirza Karić.

Ženska štafeta u sastavu Samra Selimbegović, Adna Babaić i Fatima Omerhodžić osvojila su srebrenu u Celju, te bronzanu medljau u Zagrebu.