Pripreme za meč s Hayeom
13

Chisoru "nokautirao" vlastiti trener

Totalsport
Dereck Chisora (Foto: Arhiv/AFP)
Dereck Chisora (Foto: Arhiv/AFP)
Britanski bokser Dereck Chisora borit će se protiv sunarodnjaka Davida Hayea 14. jula na nogometnom stadionu West Hama (Upton Park), a njegovu pripremu za taj meč "poremetila" je tučnjava s vlastitim trenerom.

Iako su braća Klično suvereni vladari boksa u superteškoj kategoriji, meč između Chisore (28) i Hayea (31) je najiščekivaniji meč godine, barem u Engleskoj. Meč je Vladimir Klično nazvao "freak show", a da nije bio daleko od toga govori i bizarna informacija iz Chisorinog tabora.

"Istina je. Don Charles (trener Chisore) udario je Derecka. Ali takve stvari se događaju vrlo čest uoči velikih borbi, baš kao i što se događaju na nogometnim treninzima uoči velikih utakmica. Za mene je to samo pokazatelj koliko jedan i drugi žele pobjedu protiv Hayea. Svjesni su da bi pobjeda donijela novu borbu za naslov prvaka svijeta", rekao je Chisorin menadžer Frank Warren.

Ovo nije prvi put da su se Charles i Chisora "potukli" na treningu. Sličan incident dogodio se i u februarui, uoči borbe s Vitalijem Kličkom u Minhenu, kada je trener britanskog boksera zamalo promašio Chisorinu glavu koju je gađao cipelom. Navodno je Charles tim potezom želio potaknuti Chisoru na dodatnu agresivnost u meču protiv Ukrajinca. To mu je i pošlo za rukom.