Dolazi 120 plivača
0

Četvrti plivački miting u Banjoj Luci 28. i 29. maja

SRNA
U Banjoj Luci će 28. i 29. maja biti održan Četvrti međunarodni plivački miting "Banja Luka open 2011" na kojem će učestvovati više od 120 plivača iz 17 država.

Pokrovitelj ovog sportskog događaja, koji će biti održan na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci je Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Aleksandar Džombić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora miting, smatra da je održavanje ovog plivačkog mitinga, kao i dolazak svjetski poznatih imena predstavlja veliki uspjeh i za Banjaluku i za RS. 

"Vlada podržava i podržavaće sport, a za ovo takmičenje obezbijedili smo oko 14.000 maraka i obezbijedili smještaj za učesnike mitinga u apartmanima Administarstivnog centra Vlade RS", rekao je Džombić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Džombić je pozvao sve građane da dođu na Gradski olimpijski bazen i tako podrže održavanje plivačkog mitinga. 

Željko Panić, direktor Plivačkog kluba "Olimp" iz Banjaluke koji je i organizator ovog sportskog događaja, rekao je da prijave učesnika još traju, ali da se već sada zna da će doći Milorad Čavić, Nađa Higl, Duje Draganja, Evgenije Kortiškin i drugi olimpijski i svjetski rekorderi u plivanju. 

Prema njegovim riječima, prodaja ulaznica po cijeni od 10 maraka za oba dana takmičenja počinje u ponedjeljak, a sav prihod biće iskorišten u humanitarne svrhe.  
U ime Ministarstva porodice, omladine i sporta RS dobrodošlicu u Banjaluku i uspjeh na takmičenju plivačima je poželio pomoćnik resornog ministra Dario Sandić.