Sjedeća odbojka
0

Četvrta titula prvaka Evrope za OKI Fantomi

Sarajevo-x.com
Foto: Fantomi.ba
Foto: Fantomi.ba
Odbojkaški klub invalida Fantomi po četvrti put je osvojio naslov najbolje ekipe Starog kontinenta. Izabranici Ševke Nuhanovića su finalu 21. EURO CUP-a savladali predstavnika Rusije, ekipu Rodnik sa 3 : 1 ( 25:16,25:27,25:20.25:21).

"Odigrali smo bolje nego u posljednjem meču. Postavili se bolje na mreži i nismo dozvolili protivniku da se razmaše. Čestitam i zahvaljujem igračima koji su dali svoj maksimum da se okitimo četvrtim naslovom najboljeg u Evropi", rekao je trener Ševko Nuhanović.

Ovo je Fantomima treći uzastopni trofej najboljeg u Evropi, a čevrti ukupno. Ovaj je možda i najvažniji jer su veliki teret podnijeli mladi igrači.

" Pored iskusnih igrača, izuzetno bitna karika u timu postali su mladi Mirzet Duran, Adnan Kesmer i Beniz Kadic koji su pokazali da ćemo jos neko vrijeme ostati u vrhu evropske i svjetske sjedece odbojke. Zbog toga možemo reći da je ovo možda i najvažniji naslov". dodao je Nuhanović.

Čak trojica igrača bh. prvaka izabrana su u najbolju šestorku prvenstva. Kapiten Adnan Manko je najbolji tehničar.

" Šta ću ja kad su mi se stalno otvarali smečeri. Moja asistencija se broji, samo ako oni poentiraju, a Nizam, Ismet, Mirzet i Shike(Zikrija Avdagić) su pogađali što je mene svrstalo medju šest najboljih na turniru." kaže kapiten OKI Fantomi Adnan Manko.

Za najboljeg smečera proglašen je Nizam Čančar.

" Kada ekipa dobro funkcioniše,onda smeč ostaje kao šlag na torti. Momci su pripremili dosta torti, a ja sam na kraju pokupio slag" slikovito je prokementirao nagradu bh. reprezentativac Nizam Čančar.

Nagrada za sveukupno najboljeg igrača turnira, "all around player", ove godine otisla je u ruke igrača Fantoma Zirkrije Avdagića.

" Ovo je veliko priznanje za mene i ekipu. Rezultat je sveukupne timske igre i zasluge pripadaju kompletnoj postavi Fantoma i izvanrednoj atmosferi u timu." rekao je najbolji igrač EURO CUP-a 2010.

Nastup na EURO CUP-u ove godine iziskivao je i dodatne napore uprave da zatvori finansijsku konstrukciju za odlazak na takmičenje. Troskovi su premašili 40 000 KM.

" U jednom trenutku nastup na ovom takmičenju bio je doveden u pitanje. Rekli smo da nećemo dozvoliti da neko postane prvak Evrope, a da nas ne pobjedi na terenu. " istakao je igrač i predsjednik OKI Fantomi Ismet Godinjak.

"Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo našim sportskim prijateljima i sponzorima Kantonu Sarajevo, Opcini Novi Grad, Fabrici duhana Sarajevo i BH TELECOMU, kao i medijima koji su nam i ovaj put pruzili punu podršku na putu ka cetvrtoj titulu najboljeg u Evropi." dodao je direktor i igrač OKI Fantomi Mirsad Mirojević.

Fantomi u Sarajevo dolaze u nedjelju, 31.10.2010.

Vezani članci