sport
0

Četvrta pobjeda Senahida Hasića na "Vivicciti"

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Tradicionalna ulična utrka međunarodnog značaja po nazivom "Viviccta 2007" danas je po 13. put održana u Sarajevu.

U utrci je učestvovalo više od 500 takmičara, učenika osnovnih i srednjih škola, građana i pripadnika međunarodnih organizacija, koji su trčali rekreativnu dionicu u dužini 4 km (1 krug), dok su u službenoj utrci dužine 12 km (3 kruga) nastupili aktivni atletičari i atletičarke.

U konkurenciji atletičara po čevrti put je slavio član Atletskog kluba Zenica Senahid Hasić, s vremenom 37 minuta 30 sekundi i 68 stotinki. Drugo i treće mjesto osvojili su članovi AK Rogatica Nenad Tošović (37:31.33) i Goran Ješić (37:36.78).

Kod atletičarki prvo mjesto osvojila je članica AK Doboj Biljana Cvijanović, koja je dionicu od 12 km pretrčala za 45 miniuta i 01 sekundu i 82 stotinke. Druga je kroz cilj prošla njena klupska kolegica Aleksandra Bujadnjak (50:27.27), dok je treća bila Sana Pašagić iz Sarajeva 50:43,59).

Start i cilj kružne utrke bio je kod bivše Robne kuće "Sarajka". Dionica je vodila ulicama Musala, zatim Obalom do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titovom do cilja.

Utrke "Vivicitta", kojih je generalni pokrovitelj italijanska asocijacija "Unija sport za sve" (UISP), održavaju se već 24 godine. Ovogodišnja "Vivicitta", je pored Sarajeva održana u još 90 gradova na tri kontineta. Tehnički organizator utrke bio je Sportski savez Kantona Sarajevo.