sport
0

Čestitka premijera Hadžipašića reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

NINA
Premijer Federacije BiH dr. Ahmet Hadžipašić uputio je čestitku reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci povodom njihovog trijumfa na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

“Našim najtrofejnijim sportistima srdačno čestitam osvajanje zlatne olimpijske medalje, jedinog odličja koje do sada nisu imali u svojim već punim vitrinama. Bravo naši zlatni momci! Pobjedom nad velikim rivalom u dramatičnom finalu obradovali ste sve Bosance i Hercegovce i potvrdili velike vrijednosti koje kao tim nosite u sebi. Svoju ste zemlju predstavljali na najljepši način u sportskom svijetu u svim nastupima i na svim takmičenjima”, navodi se u čestitci premijera Hadžipašića.

Također se navodi da su ovaj najnoviji uspjeh i olimpijsko zlato kruna uspjeha naših reprezentativaca, te da su bh. odbojkaši svojim primjerom svima u ovoj zemlji pokazali da se voljom, požrtvovnošću i znanjem mogu dosegnuti i najveći vrhovi, ne samo u sportu.

“Siguran sam da ćete nastaviti putevima slave i još dugo nam priređivati ovakve trenutke radosti i ponosa”, stoji u čestitci federalnog premijera.