sport
1.3k

Čeprkalo: Prezadovoljan sam vremenom, hvala na podršci

Piše: O. T.
Foto: OK BiH
Foto: OK BiH
Nakon što je osvojio 37. mjesto od 46 takmičara u kvalifikacijama u utrci na 1.500 m slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, 17-godišnji bosanskohercegovački plivač Mihalo Čeprkalo ističe da je prezadovoljan svojim vremenom.

Čeprkalo je dionicu od 1.500 metara isplivao sa vremenom 15:31:62. Iako nije uspio oboriti državni rekord koji je u njegovom vlasništvu (15:26.22) niti se plasirati u finale, dečko koji je bio drugi najmlađi takmičar u svojoj disciplini ostvario je značajan rezultat osvojivši 37. mjesto na Olimpijskim igrama.

"Prezadovoljan sam vremenom. Ova godina je bila jako teška. Imao sam povredu ramena koju sam brzo prebrodio i uspio sam se vratiti u kondiciju koliko je to bilo u mojoj moći i ispalo je sve kako treba. Hvala svima koji su mi pružali podršku svih ovih godina i nadam se da vas neću iznevjeriti ni u budućnosti", kazao je Čeprkalo.

Nastup u finalu u disciplini na 1500 m slobodnim stilom izborili su Jordan Wilimovsky (SAD), Mack Horton (Aus), Gabriele Detti (Ita), Damien Joly (Fra), Ryan Cochrane (Kan), Henrik Christiansen (Nor), Gregorio Paltrinieri (Ita) i Connor Jaeger (SAD).