sport
0

Bureković najistaknutiji juniorski klizač

FENA
U sklopu manifestacije obilježavanja 25. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u olimpijskoj Zetri održano 4. otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Na takmičenju je učestvovalo 80 takmičara iz četiri zemlje. Od bh. takmičara najviše se istakao junior Amel Bureković, koji je osvojio prvo mjesto. Kod juniorki Dana Kordić osvojila je sedmo mjesto, dok je Naida Akšamija propustila učešće zbog nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sofiji, saopćeno je Klizačkog savza BiH.

U kategoriji Debs girls (1995. i mlađe godište) prvo mjesto osvojila je Arijana Tirak, Lejla Šehić bila je šesta, Kanita Copra sedma, Umihana Šehbajraklarević osma, dok je Andrea Radić bila deseta.

Dobar nastup ostvarila je Alma Šehić sa osvojenim četvrtim mjestom u kategoriji Cubs girls (1999. godište i mlade), dok je Neira Kišo bila osma.

U najmlađoj kategoriji Chicks girls (2001. i mlađe) Tara Michelle Gliha osvojila je peto mjesto.

U najbrojnijoj kategoriji Springs girls (1997. godište i mlade) zapažen nastup su imale Tamara Lukić (12. mjesto), Naida Kišo (13. mjesto), Ivana Malešić (16. mjesto) i Ima Halilović (17. mjesto).

Zbog tehničkih ograničenja pokrivene ledene dvorane, prvenstvo u brzom klizanju je premješteno u drugi termin.