Prijave su počele
0

Budite u formi cijele godine u Školi trčanja Klix

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Udruženje Marathon iz Sarajeva u saradnji s portalom Klix.ba pokreće prvu školu trčanja u BiH, praksu koja doprinosi zdravom i pozitivnom načinu života i razmišljanja.
Škola trčanja Klix je namijenjena početnicima i rekreativcima koji žele unaprijediti svoju formu i znanje o trčanju. Polaznici će imati zajedničke treninge na otvorenom, najčešće na Vilsonovom šetalištu, tri puta sedmično i u skladu sa stručno izrađenim planom.

Uz vježbanje u društvu, prioritetni cilj škole je da vas nauči osnovnim pravilima trčanja, tako da se možete nastaviti samostalno baviti trčanjem i započeti svoj novi "sportski" život. Također, jedan od ciljeva škole je da pripremi polaznike da, ukoliko budu željeli, istrče Sarajevski polumaraton 15. septembra 2013.

Treneri su iskusni trkači i menadžeri koji su uspješno završili više od 70 maratona i polumaratona širom svijeta i koji se već decenijama bave trčanjem.

Registracija je u toku, a treninzi počinju 16. marta 2013. i traju šest mjeseci, do 15. septembra 2013. godine. Mjesečna članarina košta 40 KM. Ukoliko uplatite unaprijed za šest mjeseci, jedan mjesec dobijate besplatno pa je ukupna cijena 200 KM.

Svi polaznici koji budu prisutni na više od 70 posto treninga će dobiti na poklon besplatno učešće na Sarajevskom polumaratonu, a svi polaznici koji završe školu trčanja će dobiti certifikat i brendiranu majicu Škole trčanja Klix.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:00 i subotom od 9:00 sati. U slučaju da ne možete doći na trening, trener će vam sedmični raspored treninga poslati putem e-maila da možete samostalno osmisliti trening.

Ukoliko ste zainteresovani pošaljite svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon ili e-mail) na [email protected], a pokrenuta je i Facebook stranica Škole trčanja Klix. Savjetujemo da prije upisa provjerite da li vaše zdravstveno stanje dozvoljava da se bavite rekreativnim trčanjem.

Kao najmasovniji hobi na planeti, trčanje donosi mnoge koristi kao što su: poboljšanje zdravlja, kontrola težine, oslobađanje od stresa, vitalnost, odlična forma, bolje raspoloženje i puno zdraviji i pozitivniji život.

Škola trčanja Klix vam omogućava da budete u super formi cijele godine i oslobodite se stresa. Poboljšajte životne navike, ostvarite životne ciljeve, trčite u društvu i pod stručnim nadzorom.