EP u taekwon-dou
0

Bronzana medalja za Zorana Radevića u Napulju

Sarajevo-x.com
Na 21. taekwon-do Evropskom prvenstvu ITF načinom koje je održano od 21 do 23. oktobra 2011. u Napulju našu zemlju su predstavljali seniori Zoran Radević i Željana Trogrlić, članovi taekwon-do kluba Panter Sarajevo te trener Ibrahim Kolja . U izuzetno jakoj konkurenciji 300 takmičara iz 22 evropske države, naš malobrojni tim uspio se dokopati jednog odličja - bronzane medalje.

Zoran Radević je nastupio u borbama, u kategoriji do 82 kilograma, a žrijebom je odlučeno da se bori protiv Engleza Changa kojeg je pobijedio nakon produžetaka.

U drugom kolu, Radević je bio bolji i od takmičara iz Češke, da bi u trećem kolu, odnosno polufinalu, tijesno poražen od Vernazza, također predstavnika engleskog nacionalnog tima. U ukupnom plasmanu Radeviću je to donijelo diobu trećeg mjesta i bronzanu medalju. Radević je također nastupio i u disciplini test snage, ali nije ostvario zapaženiji uspjeh.

Drugi naš predstavnik i aktuelna svjetska prvakinja (po ITTAF Federaciji) Željana Trogrlić je neočekivano podbacila i ispala u prvom kolu od Moldavke Mirce u borbama do 55 kilograma, iako se od nje očekivalo puno više na ovom takmičenju.

Naredni veliki ispit za naše takmičare je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Ottavi u Kanadi u augustu naredne godine.

Do tada slijede nastupi na klupskim turnirima u regiji, Doboj Open u novembru i Međunarodni Božićni turnir u Slavonskom Brodu u decembru.

Općina Kreševa pomogla je odlazak dijela bh. taekwon-do tima na Evropsko prvenstvo.