sport
0

Britanski ambasador označava start 7. Sarajevo Sberbank polumaratona

Klix.ba
Start najmasovnije sportske manifestacije međunarodnog karaktera u BiH - 7. Sarajevo Sberbank polumaratona u nedjelju 15. septembra u 9 sati ispred BBI Centra oficijelno će označiti Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u BiH.

Promovirajući već godinama zdrav način života i važnost aktivnog bavljenja sportom, sarajevski polumaraton ove godine privukao je pažnju već hiljadu učesnika i učesnica iz 25 zemalja, a iza organizacije stoji udruženje "Marathon" Sarajevo. Svoja prva radna iskustva u organizaciji 7. Sarajevo Sberbank polumaratona ove godine stiče oko stotinu volontera i volonterki. Za dobru atmosferu i druženje i ove godine zadužena je Nato Fun Run utrka od 4 km, koja će biti rekreativnog karaktera za sve one kojima je 21 km prevelik izazov.

"Posljednje pripreme su u toku i posebna nam je čast što će ambasador Casey biti dio našeg događaja, što nam govori o kvaliteti i reputaciji naše trke koja godinama razvija i imidž Sarajeva kao poželjne sportske i turističke destinacije", istakao je Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo, naglasivši da je ovaj događaj više od sporta, jer raste njegov značaj za turizam, ekonomiju i osim što razvija i zdravi duh, već godinama je i humanitarnog karaktera.

"Promocija zdravog načina života jedna je od vrijednosti koju Sberbank njeguje. Naša podrška manifestaciji kakav je Sarajevo polumaraton logičan je potez. Ponosni smo što ova značajna sportska manifestacija nosi ime Sberbank", izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH, Edin Karabeg, koji je u ime generalnog sponzora polumaratona pozvao sve zainteresovane da budu dio ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH.

Prijave za 7. Sarajevo Sberbank polumaraton i dalje traju do dan pred utrku, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice www.sarajevomarathon.ba, gdje se također mogu pronaći i sve ostale potrebne informacije.

Organizaciju 7. Sarajevo Sberbank polumaratona i Nato Fun Run 4 km podržavaju: Sberbank, NATO, Grad Sarajevo, Coca Cola Hellenic BiH, hotel Bristol Sarajevo, Ecoton, Bimal, Posao.ba, Kanton Sarajevo, Novo Nordisk, Općine Centar i Novo Sarajevo, Guma pro, Vindija, Mercator BiH, BBI Centar, Ambasade Velike Britanije i Peugeot.