sport
0

Britanska kraljica odlikovala Buttona i Browna

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala je svjetskog prvaka u Formuli 1 Jensona Buttona i Rossa Brawna, vlasnika tima Brawn GP za koju je Button vozio prošle godine.

Britanska kraljica nagradila je dvojac iz svijeta Formule 1 odlikovanjima koja se dodjeljuju za iznimna postignuća u određenom djelokrugu rada.

Tako je Button, koji je prošle sezone vozio za momčad Brawn GP (nastala iz Honde, a od sljedeće sezone nastupat će pod imenom Mercedes GP), te joj pomogao da se u svojoj prvoj sezoni domogne i konstruktorskog naslova prvaka, primio odlikovanje BME (Member of the Order of the British Empire).

Button će od sljedeće sezone voziti za McLaren, u kojem će biti timski kolega Lewisu Hamiltonu. Nikada se nije dogodilo da u jednoj momčadi voze dva posljednja svjetska prvaka, a dolaskom Buttona, koji je na tronu naslijedio baš Lewisa Hamiltona upravo se to dogodilo. Hamiltona je britanska kraljica također odlikovala nakon što je postao svjetski prvak.

Ross Brown je, pak, primio priznanje OBE (Officer of the Order of the British Empire), koje je za jednu klasu više od onoga kojim je odlikovan Button.