Pred 50.000 ljudi
0

Britanac Hunt trijumfalno otvorio sezonu

Sarajevo-x.com
Gary Hunt pobijedio je u prvom ovosezonskom svjetskom takmičenju u Red Bull Cliff Divingu koje se održalo 15. maja u La Rochelleu (Francuska) uz prisustvo 50 hiljada gledalaca.

Britanac Hunt dobio je najveće ocjene žirija. Naročito dobar skok izveo je u drugoj rundi. Na pobjedničkom postolju, stepenicu ispod njega stajao je Kolumbijac Duque, dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Kent De Mond.

Novi format takmičenja, gdje se samo prvih šest skakača kvalifikuje za treću i finalnu rundu poremetio je ritam. Ipak, za Hunta nije bilo popuštanja - kontinuitet je držao u svim serijama.

"Odlično je krenula sezona. Mislim da će nakon Francuske takmičenje biti još bolje. Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Bilo je neobično čuti britansku himnu u Francuskoj. Nisam to očekivao! No, bilo je lijepo", podvukao je Hunt koji je na posljednjem prošlosezonskom nadmetanju u Atini, također, dotakao vrh.

Prošlogodišnji pobjednik u La Rochelleu, Andrey Ignatenko, bio je pronuđen da se povuče nakon prve serije: "Zbog povrede nisam mogao nastaviti takmičenje. Vidjet ću sa doktorom hoću li nastupiti u Meksiku."

Ukrajinac ima manje od tri sedmice za oporavak. Sljedeća destinacija je Yucatan (Meksiko 6. juna).