sport
41

Brdski biciklizam: U nedjelju druga utrka Škoda XC lige u Vitezu

Klix.ba
Nakon kraće pauze i nedavno održanog državnog prvenstva u brdskom biciklizmu, ponovo se održava utrka Škoda XC lige.

Ovog vikenda, naime, domaćin utrke Premijer lige u brdskom biciklizmu je BK Vitez, a utrka će se održati na lokalitetu Gradina.

Staza je veoma atraktivna, dugačka 3,7 kilometara, a takmičit će se sve kategorije, od mlađih kadeta preko elite do veterana.

Takmičari voze, zavisno od kategorije, od dva do šest krugova. Posebnu kategoriju čine Hobby takmičari, tako da su dobrodošli i oni koji nemaju UCI licencu a žele da e okušaju u ovom sportu. Za njih su predviđena dva odnosno tri kruga.

Škoda XC liga je najjače takmičenje u brdskom biciklizmu u Bosni i Hercegovini, sportu koji svakim danom ima sve više pristalica. Na utrci će učestvovati naši najbolji takmičari, a očekuju se i natjecatelji iz inostranstva.

Najavljen je i dolazak naše najbolje takmičarke, Lejle Tanović, koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu i po prvi put podigla zastavu Bosne i Hercegovine sa najvišeg postolja.

Utrka Škoda XC lige u Vitezu se održava u nedjelju, 31. 7. 2016. godine na lokalitetu Gradina, kilometar udaljenom od Viteza. Start prvih kategorija predviđen je za 12:00 sati.