U Brčkom 1.447, u Brezi 379 učesnika
0

Brčko i Breza odlični domaćini, Igre se nastavljaju u Hercegovini

Klix.ba
BH Telecom Sportske igre mladih su održane u još dva grada. U petak, 27. jula, Brčko je bilo domaćin najveće sportske manifestacije za djecu, a samo dan kasnije takmičenje je održano i u Brezi. Čak 1.447 takmičara u Brčkom i 379 u Brezi, učestvovalo je u najljepšoj sportskoj priči. Igre su svoj put nastavile ka Hercegovini, gdje će se takmičenja odvijati do srijede, 1. augusta.

Dječaci i djevojčice širom Bosne i Hercegovine svojim učešćem dokazuju da su prijateljstva i druženja uz sport najveće blago. Tako je bilo i u Brčkom i Brezi, a oba grada su bila primjer odličnih domaćina.

U gradu na rijeci Savi takmičenja su počela u petak u ranim jutarnjim satima na terenima Ficibajer. Broj prijavljenih takmičara je diktirao brz tempo odvijanja mečeva i utakmica. Najbolji u 10 disciplina, iz dvije kategorije i dvije konkurencije, su osigurali put na veliko finale u Sarajevo.

Da je Brčko grad odbojke, dokazale su i odlične djevojčice Odbojkaškog tima Leteći tanjiri, koje su pobijedile u finalnom meču. Svoje male sugrađane posjetio je i Edin Baković, nekadašnji igrač, a sada trener Odbojkaškog kluba Mladost iz Brčkog, koji je ovom prilikom rekao: "Brčko je sa svojih šest premierligaša definitivno grad sporta, a ovo je odlična prilika za mlade da stiču iskustvo i nova poznanstva". Istakao je i da je sretan jer su djeca Brčko distrikta dio ovog odličnog projekta.

I stonoteniseri su odigrali sjajne mečeve, a u starijoj kategoriji najbolji je bio Edin Brahimović, dok je u mlađoj kategoriji mjesto u finalu izborio Rijad Kovačević. Nakon pobjede u finalnom meču Edin Brahimović je izjavio: "U Brčkom zaista ima puno dobrih stonotenisera, a drago mi je da sam ja danas bio najbolji" i dodao da jedva čeka druženje u Sarajevu.

U Brezi je bilo jednako zanimljivo, a pored mališana iz Breze u Igrama su učestvovala i djeca iz Vareša, Ilijaša, Kaknja, Zenice i Sarajeva. Pobjednici malonogometnih utakmica su mališani ekipe Osmica iz Breze, a u mlađoj kategoriji dječaci FK Ilijaš. Pred sam početak takmičenja načelnik Općine Breza Seid Smailbegović je svojim dolaskom podržao mališane i poželio sreću svim učesnicima ovogodišnjih Igara. "U ime Općine Breza želim iskazati naše zadovoljstvo što smo jedan od domaćina ovako divnog i velikog projekta. Siguran sam da će ovo biti nezaboravan dan za svu našu djecu, učesike Igara", izjavio je Smailbegović.

BH Telecom Sportske igre mladih do srijede će boraviti u južnim krajevima naše države. U ponedjeljak su Igre u Širokom Brijegu, u utorak u Livnu, a srijeda je rezervisana za Mostar.

Svi mališani koji bi željeli učestvovati na Sportskim igrama mladih mogu se prijaviti do početka takmičenja u njihovom gradu putem internet stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj telefona 033 711 930.

Ukoliko ste propustili pogledati emisiju sa takmičenja iz Zenice i Sarajeva, možete je pogledati na YouTube kanalu Igara.