SP u atletici
0

Branitelj naslova Hooker ispao u kvalifikacijama

Totalsport
Steve Hooker
Steve Hooker
Australski skakač s motkom Steve Hooker (29), aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak, završio je svoj nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u Daeguu već u kvalifikacijama bez valjanog skoka.

Visine 5,20 i 5,35 metara Hooker je odlučio propustiti, da bi potom na za njega skromnoj visini 5,50 metara koja je vodila u finale rušio letvicu tri puta.

"Nisam uopće imao vjere u ono što radim. Osjećao sam se pomalo izgubljeno na zaletištu. Mučio sam se pri zaletima i pri izvedbi skokova", komentirao je Hooker koji vuče problem s ozljedom koljena, pa je ovo bio njegov tek treći nastup u sezoni.

"To izgleda potpuno drugačije kada izađete na zaletište s agresijom i vatrom u trbuhu. Od početka danas nisam bio svoj. Mučio sam se na zagrijavanju. Nadao sam se da će me natjecanje podići, ali nije išlo. Nema opravdanja za ono što se dogodilo. Očekujem više sam od sebe i razočaravajuće je tako završiti natjecanje", dodao je Australac koji je na OI u Pekingu 2008. slavio s novim olimpijskim rekordom (5,96m), dok je na SP-u u Berlinu prije dvije godine trijumfirao usprkos ozljedi prepona s preskočenih 5,90 metara.