sport
153

Bošnjak: Dat ću sve od sebe da dođem do medalje

FENA
Bosanskohercegovački bokser Džemal Bošnjak vjeruje da može doći do najsjajnijeg odličja na Evropskim igrama u azerbejdžanskom Bakuu.

Bošnjak je danas u osmini finala pobijedio francuskog predstavnika Soulimana Abdourachidova i plasirao se u četvrtfinale turnira kategorije do 81 kilograma, gdje ga očekuje meč s jednim od favorita - Italijanom Valentinom Manfredoniom.

U izjavi za Fenu, Bošnjak je naglasio da je Abdourachidov bio težak protivnik a meč neizvjesan, te da će naredni protivnik sigurno biti još teži, jer se radi o iskusnom i snažnom bokseru.

"Manfredonia je iskusan bokser. Brz je i pokretljiv, a može udariti. Zagrijavao sam se s njim i vjerujem da me očekuje težak meč. U svakom slučaju, uz malo sportske sreće, mislim da mogu pobijediti svakog protivnika. U dobroj sam formi, ali ne mogu ništa obećati. Dat ću sve od sebe da osvojim medalju za BiH", izjavio je Bošnjak.

U meču protiv Francuza Abdourachidova, sudije iz Maroka i Kolumbije su glasale u korist predstavnika BiH (29:28), dok je sudija iz Azerbejdžana dao prednost francuskom bokseru (28:29).

Meč četvrtfinala kategorije do 81 kilograma između Bošnjaka i Manfredonie bit će održan u ponedjeljak, 22. juna.