sport
0

Bosna dočekuje Olimpiju, Široki gostuje FMP-u

FENA
Košarkaši Bosna ASA BHT u 8. kolu regionalne NLB lige u subotu dočekuju Union Olimpiju.

Nakon dvije uzastopne pobjede "studenati" su vratili samopouzdanje i najavljuju da će i protiv slovenskog evroligaša nastaviti seriju. Trener Mensur Bajramović ističe, da je puni pogodak dolazak u Bosnu Dženana Rahimića i Tomislava Tomovića.

"Njihovim dolaskom povećana je konkurencija u timu, dobili smo i na čvrstini u igri, posebno u odbrani. Forma tima ide uzlaznom putanjom što pokaziju i zadnji rezultati. Kvalitet Olimpije je dobro poznat i bit će izuzetno teško, ali smo spremni da u velikoj borbi pobijedimo protivnika" , kazao je Bajramović.

U redovima Bosne nema povrijeđenih igrača, a najavljeno je da će u timu biti i Edin Bavčić.

Direkor Bosne Elmedin Konaković u osvrtu na boravak tročlane delegacije Uprave kluba prije tri dana u Barceloni, gdje je s predstavnicima Girone pregovarano o prelasku 16-godišnjeg Nihada Đedovića u redove ovog španskog kluba, istakao je, da KK Bosna i pored toga ne odustaje od najavljene koncepcije oslanjanja na mlade igrače.

"Naš klub će učinti sve da u svojim redovima što druže zadrži Đedovića i ostale mlade talentovane igrače. Nažalost, regulativa FIBA-e je takva da daje mogućnost igračima da s navršenih 18 godina mogu birati sredinu, a pored toga nalaze se na meti velikih evropskih klubova ", istakao je Konaković.

Susret Bosna ASA BHT- Union Olimpija igrat će se u subotu u dvorani "Mirza Delibašić" u 17.00 sati.

Drugi bh. predstavnik u NLB ligi-ekipa Širokog gostuje u Železniku protiv lidera na tabeli i branioca titule FMP-a.

Parovi 8. kola: subota, 4. novembra: Bosna - Olimpija (17.00 sati) FMP - Široki (18.00) Crvena zvezda - Hemofarm (16.30) Zagreb - Partizan (18.00) Split - Zadar (18.30) Geoplin Slovan - Budućnost (19.00)

nedjelja, 5. novembar: Helios - Cibona 19.00h