Noć gladijatora II
0

Bosanskohercegovački borci u borbi za nove titule

FENA
Adnan Redžović
Adnan Redžović
Borilačka manifestacija ''Noć gladijatora II'', u organizaciji kluba borilačkih sportova ''Gladijator'' iz Sarajeva, bit će održana u petak 16. jula u 20 sati u sarajevskom Domu mladih Skenderija.

Bosanskohercegovački K1 borci Adnan Redžović i Muamer Tufekčić pokušat će osvojiti nove titule u K1. Stojnić je jedini bh. borac koji nastupa u ''Ultimate fightu'' i predstavlja našu zemlju na međunarodnoj sceni.

Redžović je 20.marta prošle godine na borilačkoj manifestaciji ''Noć gladijatora I'' u Domu mladih osvojio titulu profesionalnog prvaka evrope u kick boxu po K1 pravilima u WKA federaciji u super teškoj kategoriji, pa će u petak pokušati preko belgijskog borca Sebastiana van Thielena doći i do titule svjetskog prvaka.

''Nadam se da ću osvojiti svjetsku titulu preko opasnog protivnika iz Belgije. Iza mene su naporne pripreme, ali ću morati skinuti još par kila jer je Thielen izrazito brz borac'', poručio je Redžović na današnjoj konferenciji za medije i pozvao sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu i gledaju borbe koje sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Muamer Tufekčić će se boriti protiv nezgodnog Mađara Gyorgy Mihalika za titulu prvaka Evrope u kick boxu po K1 pravilima u WKA federaciji u teškoj kategoriji. ''Naporno sam se pripremao i nadam se pobjedi protiv opasnog protivnika čime bi osvojio evropski tron'', kazao je on.

Na borilačkoj manifestaciji ''Noć gladijatora II'' učestvovati će i ultimate fight borac Denis Stojinić koji će imati meč sa Srbijancem Sašom Lazićem. Stojnić smatra da će meč protiv Lazića biti dobra priprema za njegove nastupe u UFC-u.

Na rasporedu manifestacije su i slijedeće borbe:

Ultimate fight: Ajlin Ahmić Ićo (HR) vs Saša Lazić (SRB)

K1: Dejan Mađaravić (SLO) vs Bahrudin Mahmić (BiH) Vahidin Tufekčić (BiH) vs Rok Miličić (SLO) Mesut Selimović (BiH) vs Omer Tekin (TUR)