sport
248

"Bosanski bombarder" uoči nastupa u Zagrebu: Svojim zemljacima ću pokloniti pobjedu

Piše: E. A.
Goraždanin Damir Hadžović, član prestižnog MMA kluba Rumble sports iz Kopenhagena (Danska) u aprilu će imati svoju prvu borbu u UFC-u (Ultimate Fighting Championship). Debitantski nastup očekuje ga 10. aprila u u Zagrebu kada će se boriti protiv Rusa Mairbeka Taisumova, MMA borca koji je u karijeri zabilježio 24 pobjede i samo pet poraza.

Optimizam sa kojim se Damir priprema za borbu u Zagrebu ima pokriće u činjenici da je ovaj 30-godišnjak u martu prošle godine ostvario jedan od najvećih uspjeha. Desilo se to u 66. izdanju “Cage Warriors Fighting Championshipa” kada je Damir nokautirao Engleza Johna Maguiera i postao prvi borac koji je, nakon 27 borbi, nokautirao Engleza.

Za Klix ističe kako jedva čeka borbu u Zagrebu.

"Nadam se da će 10. aprila u Zagrebu biti mnogo mojih zemljaka iz BIH ali i Danaca. Ja vjerujem u pobjedu, to je neminovno. Želja mi je da pokažem kakvi smo Bosanci ratnici, gdje god bili“, kaže Damir.

Damirova familija je u Danskoj. Tipična bosanska priča. Dok je otac Senad branio Goražde, šestogodišnji Damir, njegov mlađi brat, majka i ostatak familije pronašli su utočište u ovoj evropskoj zemlji. Damiru su i danas roditelji najveća podrška. Prate ga u svim njegovim uspjesima.

"Nisam se nadao ovome, ali polako sam stigao do vrha i tu su moji roditelji imali najvažniju ulogu. Pomogli su mi da ostvarim svoj san. Moj uzor je moj otac. Uvijek je to bio, dok je branio naš grad heroja. Ja to danas činim ali na drugi način“, poručuje Damir.