Biciklizam
0

Boonen ponovno pozitivan na kokain

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Bivši svjetski prvak u cestovnoj utrci belgijski biciklist Tom Boonen (28) bio je pozitivan na kokain na kontroli koja je provedena prije dva tjedna, objavio je danas njegov tim Quick Step.

Riječ o testiranju izvan natjecanja. "Test su provele flamanske vlasti, a bio je pozitivan na kokain. To se dogodilo prije dvije sedmicce", kazao je glasnogovornik Quick Stepa Alessandro Tegner.

On je dodao da je u toku sastanak vodstva ekipe na kojem se raspravlja u novonastaloj situaciji. Jan Poels, javni tužitelj u belgijskom gradu Turnhoutu, kazao je da je krajem aprila izvršena pretraga Boonenove kuće i to u sklopu istrage o zlouporabi droga.

Tužitelj je odbio reći da li je tom prilikom pronađena droga u Boonenovoj kući. Ovo je drugi puta da je Boonen bio pozitivan na kokain. Isto mu se dogodilo prošle godine, zbog čega ga ekipa Quick Step nije prijavila za Tour de France.

Boonen se nakon toga ispričao, a vodstvo tima mu je oprostilo, kazavši kako je riječ o privatnom problemu. Također, u februaru prošle godine Boonen je osuđen na belgijskom sudu zbog konzumiranja kokaina, ali je prošao bez kazne.

Boonen će se i sada vjerojatno izvući bez kazne, jer Međunarodna biciklistička federacija (UCI) ne sankcionira bicikliste koji su bili pozitivni na kokain izvan natjecanja.

Tom Boonen je bio svjetski prvak u cestovnoj utrci 2005. godine, a nedavno je po treći puta pobijedio na utrci Paris-Roubaix (2005, 2008, 2009). Smatra ga se jednim od najboljih svjetskih biciklista na klasičnim jednodnevnim utrkama.