Atletika
0

Bolt: S novim rekordima na OI bih ušao u legendu

Totalsport
Usain Bolt
Usain Bolt
Ja sam favorit u utrci na 100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, poslao je Jamajčanin Usain Bolt poruku svom sunarodnjaku i trening-partneru Yohanu Blakeu, ali i svima ostalima.

"Mnogi govore da postoje sprinteri koji bi mogli biti brži od mene, ali ja sam još uvijek broj 1. Još uvijek sam olimpijski pobjednik na stotki", rekao je trostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga, te osvajač pet zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima.

Na ovogodišnjoj svjetskoj smotri u Daeguu, 25-godišnji Bolt je obranio dva zlata iz Berlina, na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, ali ne i prvo mjesto u utrci na 100 metara, jer je bio diskvalificiran zbog preranog starta, pa se zlatom okitio četiri godine mlađi Yohan Blake, Boltov regularni trening-partner.

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Maurice Greene nedavno je ''pecnuo'' Bolta.

"Ukoliko će svi u Londonu trčati na ovogodišnjoj razini, Blake će pobijediti u utrci na 100 metara", rekao je Greene.

"Nije mi važno što drugi govore ili misle. Ja sam uvijek na stazi razuvjeravao one koji mi nisu vjerovali. Za mene će utrka na 100 metara u Londonu biti još jedan veliki izazov u karijeri. A ja uživam u izazovima! Vraćam se nakon povrede i radim na povratku u svoju najbolju formu", veli Bolt.

Dodao je kako ga Blakeovi odlični rezultati, zlato na 100 metara na Svjetskom prvenstvu, ali i njegovo najbolje vrijeme na 200 metara (19.26), samo sedam stotinki sporije od Boltovog svjetskog rekorda iz Berlina, mogu samo radovati, ali ne i brinuti.

"Zajedno treniramo i guramo jedan drugog prema boljim rezultatima. Yohan je sportaš koji se uvijek voli takmičiti, čak i na treninzima. Ja nisam takav. Utrke su jedno, a na treninzi su ponekad za mene zabava, igra".

Bolta bi silno razveselilo kada bi u Londonu uspio popraviti svoje svjetske rekorde na 100 (9.58) i(li) 200 metara (19.19).

"Bilo bi vrlo važno i uistinu veličanstveno kada bih to uspio napraviti na Igrama. No, nikada ne znate kakvo će vrijeme biti toga dana. S tim eventualnim rekordima bih zaradio svoje mjesto u knjizi legendi. Mnogi smatraju da ja već jesam legenda, ali puno je atletičara u historiji koji su napravili velike stvari, a ja sam pred sebe postavio jako visoke standarde".

Prije nekoliko mjeseci je naznačio da bi mogao pokušati otrčati i štafetu 4x400 metara.

"Pogledao sam raspored i uvidio da je ta utrka dan prije štafete 4x100 metara. Nisam baš siguran"

Ipak, brzo je dodao.

"Ako će Jamajka imati dobru ekipu i ako ću biti dovoljno dobro fizički pripremljen, vjerojatno ću pokušati!"